Välj en sida

Som kostrådgivare på Livsfabriken har jag valt att lägga till den egna titeln kostnavigator som ett komplement till dietistkompetensen. Detta för att bättre kunna tillgodose det växande behovet hos kunderna att få hjälp i att navigera i antiinflammatoriska koster, vilka inte ryms inom ramen för en dietist legitimation.

Läs om hur Emma tog steget från dietist till kostnavigator:

”Ser fram emot att få föreläsa om antiinflammatorisk kost och livsstilsförändring i morgon kväll på Solviks Folkhögskola. Har aldrig slutat förundras över hur stor och positiv effekt en kostomläggning kan ha på våra liv. Under mina 17 år som dietist i Stockholm har jag haft den stora förmånen att följa 1000-tals människor på deras hälsoresa. I takt med att klienterna har städat upp kosten, har de städat upp sina liv; de arbetslösa får drömjobbet, de sjukskrivna återgår till arbete, de ensamma finner vänner och kärlek, de bostadstrånga flyttar till nåt bättre, de villrådiga får inspiration att plugga till drömyrket, de trötta och sjuka återtar sin energi och hälsa. Vi människor har en enorm potential. Och en kostomläggning kan vara det som ger oss ork och kraft att genomföra de förändringar vi längtat efter. Jag hade inte haft modet och kraften att bryta upp från ett fast arbete och trygg tillvaro i Stockholm för att flytta hem till ovissheten som nystartad företagare i Skellefteå, om jag inte samtidigt hade styrt upp min hälsa. Genom antiinflammatorisk kost och kinesisk medicin, i kombination med regelbunden provtagning hos min husläkare, kunde jag läka min sköldkörtelsjukdom. Jag slapp dessutom att äta levaxin, utan kunde normalisera mina sköldkörtelhormonvärden med hjälp av en kosthållning som går utanför ramarna för en dietistlegitimation. Vilket är anledning till varför jag idag titulerar mig ”Kostnavigator” för att kunna ge rådgivning kring antiinflammatoriska koster. Ibland finns lösningen mitt framför ögonen, och ibland måste man våga öppna nya dörrar. Livet väntar.” Emma Cedergren, Facebookinlägg den 18 mars 2019