Vad gör en kostnavigator?

Vad gör en kostnavigator?

Emma Cedergren, har valt att lägga till den egna titeln Kostnavigator till sina dietisterfarenheter. Detta för att markera att hon har utökat sin verktygslåda och även ger kostrådgivning kring tex antiinflammatorisk kost, vilket normalt sett inte ryms inom ramen för en dietistlegitimation.

Emmas vision är att framtidens dietister kommer att ha utbildning inom funktionell och komplementär nutrition, liknande dietister i USA Dietitians in Integrative and Functional Medicine

Läs mer om Emmas resa från dietist till kostnavigator här:

“Har aldrig slutat förundras över hur stor och positiv effekt en kostomläggning kan ha på våra liv. Under mina 17 år som dietist i Stockholm har jag haft den stora förmånen att följa 1000-tals människor på deras hälsoresa. I takt med att klienterna har städat upp kosten, har de städat upp sina liv; de arbetslösa får drömjobbet, de sjukskrivna återgår till arbete, de ensamma finner vänner och kärlek, de bostadstrånga flyttar till nåt bättre, de villrådiga får inspiration att plugga till drömyrket, de trötta och sjuka återtar sin energi och hälsa. Vi människor har en enorm potential. Och en kostomläggning kan vara det som ger oss ork och kraft att genomföra de förändringar vi längtat efter. Jag hade inte haft modet och kraften att bryta upp från ett fast arbete och trygg tillvaro i Stockholm för att flytta hem till ovissheten som nystartad företagare i Skellefteå, om jag inte samtidigt hade styrt upp min hälsa. Genom antiinflammatorisk kost och kinesisk medicin, i kombination med regelbunden provtagning hos min husläkare, kunde jag läka min sköldkörtelsjukdom. Jag slapp dessutom att äta levaxin, utan kunde normalisera mina sköldkörtelhormonvärden med hjälp av en kosthållning som går utanför ramarna för en dietistlegitimation. Vilket är anledning till varför jag idag titulerar mig “Kostnavigator” för att kunna ge rådgivning kring antiinflammatoriska koster. Ibland finns lösningen mitt framför ögonen, och ibland måste man våga öppna nya dörrar. Livet väntar. “

Se hela inlägget på Facebook