Antiinflammatorisk kost vid cancer- en tänkvärd föreläsning

Välkommen till en tänkvärd föreläsning om antiinflammatorisk kost och cancer. Att kosten har betydelse för hälsan, känner vi alla till, men vilken betydelse kan den antiinflammatoriska kosten ha när det gäller att förebygga cancer samt påskynda återhämtning efter en traditionell cancerbehandling? I denna föreläsning går Emma igenom kopplingen cancer och socker, och skillnaden mellan de svenska näringsrekommendationerna och antiinflammatorisk kost.

Föreläsningen riktar sig till offentlig såväl som privat sektor, vård- och omsorgspersonal samt företag och organisationer som vill vidga perspektivet och få en inblick i hur vi kan navigera i området kost, cancer, socker och skapa hållbar förändring.

Ur innehållet

– Cancer som en systemisk inflammation

–  Kopplingen cancer och socker

– Olika typer av antiinflammatorisk kost

– Svenska näringsrekommendationerna respektive antiinflammatorisk kost

– Sockerintaget; rekommendationer och konsumtion

– Sötsug och sockerberoende

– Olika typer av socker

– Bra alternativ till socker

Läs gärna artikeln i DN om socker och cancer

Första belägget för att socker får tarmtumörer att växa

Tack!

BOKA FÖRELÄSNINGEN 
Skicka e-post till info@livsfabriken.se för offert.

OM LIVSFABRIKEN

Livsfabriken är ett företag inom kost, hälsa och livsstilsförändring. Emma Cedergren, dietist och kostnavigator på Livsfabriken, har 17 års erfarenhet inom kostrådgivning, projektledning och utveckling av livsstilskoncept som leg. dietist i sjukvården i Stockholm. För bokning av utbildning, rådgivning och föreläsningar maila info@livsfabriken.se.

Följ oss på Facebook: www.facebook.com/Livsfabriken

Läs mer på: www.livsfabriken.se

________________________________________

TIDIGARE EVENT

Emma Cedergren, dietist och kostnavigator från Livsfabriken,  var inbjuden att föreläsa på Dietisternas Riksförbunds Fortbildningsdagar i norr, med ett 40-tal medverkande  dietister, forskare och utställare från Sundvall till Kiruna. Fortbildningsdagarna pågick mellan den 26-27 februari, som 2019 hölls på Medlefors konferens i Skellefteå.