Skapa stödjande miljö för kost

En föreläsning riktat till företag eller privatpersoner.

Hur kan vi skapa en stödjande miljö för en bra kosthållning?

Vart vi än i världen vänder oss;  antingen i vårt eget hem, på fikarummet på jobbet, i mataffären, kiosken vid  busstationen, restaurangen, grannfesten, afterwork med kollegorna, picknickkorgen, jobbkonferensen, släktkalaset, hotellvistelsen, arbetsplatsmöten, kursgården, resterna i köket från barnkalaset, biblioteks kiosken,  sjukhuscafeterian, skolmatsalen, stadsfesten, kommer en viss del av våra dagar bestå av att äta och dricka oavsett om vi gör det i enskildhet eller tillsammans med andra.

Alla miljöer stödjer något, bra eller mindre bra.

Hur kan vi skapa gemensamma arenor där det alltid finns alternativ för de som väljer att för stunden, eller som en permanentad livsstil, välja ett hälsotänk? Hur kan vi skapa fler valmöjligheter för hälsa i våra matbutiker, restauranger, på jobbet och i våra offentliga rum, där vi vistas tillsammans med andra?

Vi äter oftast som “alla andra gör”, vilket innebär att vi äter det som serveras. Men, om vi önskar byta riktning, vill att vårat hälsoliv, skall få plats i vår vardag, med mindre friktion, motstånd och mindre frestelser? Och där vi kan få göra våra egna val, baserade på vad vilken livsstil vi själva vill ha, inte på vad som alla andra äter, eller vad som finns tillgängligt.

Livsfabriken, vill tillsammans med andra öka tillgången till hälsosamma alternativ i olika sociala arenor och på arbetsplatser. Observera att det inte nödvändigtvis betyder att ta bort det vi normalt sett skulle anse som “onyttigt” (tex livsmedel med mycket socker), utan att det handlar om att ALLA sätt att leva och äta skall finnas som alternativ. Vi vet att vetemjöl, socker, industri tillverkad och processad mat  och bakverk oftast är billigare. Men är det så vi alla vill leva?

Frågeställning:

Hur kan jag som privatperson skapa en stödjande miljö för kost tex i hemmet och mina sociala situationer?

Hur kan vi som företag, skapa en stödjande miljö för kost på arbetsplatsen?

För att boka en föreläsning kontakta oss på info@livsfabriken.se

Tack!